Τηγανιά, με πατάτες και αβγά
Υλικά
- πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.
- χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
- 30 ml ελαιόλαδο για την τηγανιά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 15-30 ml χυμός λεμονιού
- μπούκοβο και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
- Τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ωραία, και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Αλατίζουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, μέχρι να ροδίσει.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σχεδόν όλο το λιωμένο λίπος, αφήνοντας περίπου 1 κουτ. σούπας.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σπάμε τα αυγά μέσα στα σοταρισμένα υλικά, εδώ κι εκεί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με καπάκι και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (να σφίξει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
- Τραβάμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού, προσέχοντας μη σπάσουμε τους μελάτους κρόκους.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου