Τηγανιά, με πατάτες και αβγά

 


Υλικά

- πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.

- χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες

- 30 ml ελαιόλαδο για την τηγανιά

- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

- 4 αυγά

- αλάτι, πιπέρι

- 15-30 ml χυμός λεμονιού

- μπούκοβο και ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

 

Διαδικασία

- Τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ωραία, και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

- Αλατίζουμε.

- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, μέχρι να ροδίσει.

- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σχεδόν όλο το λιωμένο λίπος, αφήνοντας περίπου 1 κουτ. σούπας.

- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

- Σπάμε τα αυγά μέσα στα σοταρισμένα υλικά, εδώ κι εκεί.

- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με καπάκι και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (να σφίξει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).

- Τραβάμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού, προσέχοντας μη σπάσουμε τους μελάτους κρόκους.

- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις