Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.


 

Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα.......


ΥΛΙΚΑ

 

- κοτόπουλο

- πατατες

- μουστάρδα

- ριγανη

- λεμόνι

- λαδόκολλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

        - Αν θέλετε, βράστε λίγο ή ελάχιστα το κοτόπουλο ώστε να μπορείτε να το χωρίσετε σε μπουκιές ή σε κομμάτια, με το χέρι σας. Το βράσιμο, μας βοηθάει και κάνει το κρέας πολύ μαλακό, ώστε να μπορούμε να το διαμορφώσουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Αυτό είναι κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα και ευχάριστα.

2-       - Καθαρίστε μισό λεπτό τις πατάτες και κόψτε τις σε ότι κομμάτια θέλετε, ακόμα και σε ροδέλες ή και σε στικ.

3-       - Βάλτε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς και στην συνέχεια,

4-       - Απλώστε τις κομμένες πατάτες σε λαδόκολλα, στο ταψί.

5-      - Τοποθετήστε και το κοτόπουλο και απλώστε με αλάτι , πιπέρι και τα μπαχαρικά που θέλετε, αν θέλετε. (Μια εφαρμογή ακόμα, είναι ότι μπορείτε να απλώσετε στο κοτόπουλο και μουστάρδα και αν θέλετε και μέλι. Άλλοι βάζουν και λίγο κρασί).

6-       - Προσθέστε λίγο νερό και να θυμάστε ότι όσο περνάει η ώρα το νερό θα εξατμίζεται και άρα μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώνετε και λίγο νεράκι. Μπορείτε να κερδίσετε χρόνο και να ετοιμάσετε νερό σε έναν βραστήρα. Ίσως και να μην χρειαστεί.

7-       - Αφού ο φούρνος είναι έτοιμος σε θερμότητα, βάζετε το ταψί μέσα και το αφήνετε περίπου 20 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.

8-       - Στην συνέχεια στύψτε τον χυμό του λεμονιού, αν θέλετε και βάλτε το στο κοτόπουλο. Ίσως και λίγη ρίγανη σε όλο το φαγητό στο ταψί. Ξανά βάλτε το ταψί στον φούρνο. Το αφήνετε να συνεχίσει να ψήνετε. (Είναι η κατάλληλη ώρα, για να ρουφήξει το φαγητό, το λεμόνι μας και την ρίγανη σωστά. Για αυτό τον λόγο, το βάζουμε μετά από 20 λεπτά).

9-       - Στην 1 ώρα συνολικά (δηλαδή από την πρώτη φορά που βάλατε το ταψί στον φούρνο), το φαγητό πρέπει να είναι έτοιμο. Τρυπήστε το με ένα πιρούνι για να το ελέγξετε. Μπορεί να περιμένετε λίγο ακόμα.


        ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

- Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο βάζουμε πρώτα τις πατάτες, από το κέντρο προς τα έξω.

 

- Στην συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια του κοτόπουλου, στο κέντρο του πιάτου.

 

- Σε ένα μέρος του πιάτου μπορείτε να βάλετε και λίγο πρασινάδα (μαρούλι, μπρόκολο).

 

- Μπορείτε να συνοδέψετε και με μια σως.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις